Ontbijt van Yvonne

Ontbijt van Yvonne

Ik ben zelf niet altijd van het vroege opstaan en moet altijd even wakker worden. Vroeger zweerde ik erbij dat het ontbijt de belangrijkste maaltijd was van de dag, het liefst bestaande uit een volkorenboterham met oude kaas of met hagelslag. Maar ja, hoe ouder hoe wijzer zullen we maar zeggen….

Verandering ontbijt helpt fitter wakker te worden

Nadat ik er achter kwam dit ik niet goed reageerde op gluten en op lactose en dat suiker (de huid) verouderd,  ben ik op zoek gegaan naar een andere leefstijl. Ik ben veel bewuster geworden van wat ik eet en wat het doet voor je gezondheid en daarmee natuurlijk voor je huid. Bovendien heb ik gemerkt dat ik ook geen last van ‘dips’ meer heb, als ik mij er goed aan hou. Vroeger werd ik altijd slaperig na de lunch of tijdens lange autoritten.

 

Gymnastiek en koude douche

Het liefst doe ik ’s ochtends eerst 20 minuten ochtendgymnastiek of ga ik hardlopen voor het ontbijt, Daarna (of als ik geen tijd heb om te sporten) neem ik een koude douche (begin lauw), zodat mijn systeem op gang is en ik vol goede energie aan de dag kan beginnen.  Een koude douche is dus een prima start van de dag , ook als je geen tijd hebt om te sporten. Door te bewegen voor het ontbijt kan je lichaam makkelijker voeding opnemen, omdat er minder insuline nodig is om de voeding op te nemen . Hiermee help je insuline-resistentie , diabetes II en daarmee huidveroudering te voorkomen.

 

Ontbijtrecepten

Het ontbijt vind ik een van de makkelijkste en lekkerste maaltijden om zonder gluten, lactose en suiker te eten.  Ik probeer zoveel mogelijk gevarieerd te ontbijten met uitsluitend biologische producten en meestal zit er iets met fruit bij. Inmiddels heb ik zoveel recepten verzameld dat ik die graag met jou wil delen om je op weg te helpen naar een gezonde en lekkere start van de dag. Hou de site in de gaten, want ik zal er regelmatig een nieuw recept bij plaatsen. Ook op de Facebook pagina Skin Care Amsterdam heb ik al een aantal recepten met jullie gedeeld. Ik zal dit regelmatig doen,  zodat ook jij langzamerhand een  gezond en lekker ontbijt kunt invoeren en je leefstijl.

 

  1. Havermout met wortel en mango :  Doe een weinig water in een pannetje samen met fijngesneden wortel, laat even koken, voeg  rijstkokosmelk of notenmelk(zonder suiker)  toe en breng aan de kook. Snijd ondertussen de mango in stukjes en voeg deze toe samen met een halve theelepel vanillebourbon. Laat even koken, doe het in een kom of diep bord, beetje kokossnippers erover en je hebt een heerlijk gezond ontbijt,  rijk aan vitamine B, C, A, calorie arm, rijk aan ijzer en kalium en antioxidanten. Zoek eventueel glutenvrije variant in de winkel.                                                                                                            Skin Care Amsterdam
  2. Gebakken ei met banaan,  vanille, blauwe bes en kokosrasp:  Klop het eiwit van 3 eiwitten (eventueel kan je er 1 dooier bij doen) met een beetje vanillebourbon en prak daar 1 banaan door.(andere eigeel geef ik aan de kat of bak ik bij de lunch). Doe in een koekepan een klontje kokosolie of roomboter, zet op laag vuur en voeg mengsel toe en doe een deksel op de pan. Als het gestold is kan het op je bord en strooi daar een beetje kokosrasp op en bedek met aardbeien en/of blauwe bessen. Vol aan essentiele eitwitten en vetzuren, vit. B6 en B12, Omega 3 vetten (ontstekingsremmend), zink (o.a. voor nagel en haargroei).
  3. Boekweitpannenkoek met appel en notenpasta:  Doe 125 gram boekweitmeel in een kom met 1 ei en voeg water, kokosrijstemelk of  amandelmelk en een handje (gewelde)rozijnen toe en klop tot een vloeibaar geheel. Doe in de koekenpan klontje kokosolie, voeg partjes appel toe en daarna het beslag en bak er een pannenkoek van. Bestrooi deze op je bord met kaneel. Als extra doe ik nog wat notenpasta op de pannenkoek. Makkelijk te maken, gluten-, lactose en tarwevrij, eiwitrijk en lekker.
  4. Supersnel: Kokos- of notenmelk met Allos Amaranth Crunchy
  5. Supersnel: Kokosmelk met Johannesbroodpitmeel en een banaan in plakjes en beetje kaneel  Johannesbroodpitmeel hoef je alleen maar door de verwarmde melk te roeren (net als Brinta).
  6. Chiazaadjes met kiwi en goijibessen: Doe 60 gram chiazaadjes in een kom en voeg 200 ml lauw warm water toe en laat het wellen, Snijd ondertussen de kiwi in stukjes en voeg deze toe met de kokosrasp en een handje goijibessen. Prima ontbijt helpt bij opbouw van de spieren, helpt de stoelgang en rijk aan omega 3 vetten (ontstekingsremmend), bloedsuikerspiegelregulerend. Chipzaadjes bevatten 6x meer calcium dan volle meld, 3x meer dan spinazie en 15x meer magnesium dan broccoli. 1 volle eetlepel chiazaad bevat meer dan 2.400 mg omega 3 vetzuren en meer dan 2.400 mg voedingsvezels en minder dan 0,5 mg koolhydraten, dus goed voor de lijn!  Soms doe ik er ook nog wat gedoogde abrikozen, cranberry’s en pecannoten of amandelen door, net wat ik nog heb liggen. Een andere lekker variant is chipzaad met banaan in de blender (natuurlijk eerst weken in lauw water) , kaneel en rozijnen + eventueel een beetje honing.
Geen reactie's

Geef een reactie